Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Po strateškem sestanku koordinativne skupine KoS DPOSB

V četrtek, 15. marca 2023, je potekal strateški sestanek Koordinativne skupine Državnega programa obvladovanja sladkorne bolezni  (KoS DPOSB) 2020-2030 v letu 2023 – preko spleta

Doc. dr. Jelka Zaletel, podpredsednica koordinativne skupine Državnega programa za obvladovanje sladkorne bolezni 2020-2030, imenovana na Ministrstvu za zdravje, je uvodoma prisotne pozdravila in poudarila pomen celovitega, strateškega načrtovanja in sodelovanja na področju obvladovanja sladkorne bolezni. Strateški sestanek je bil namenjen pregledu konteksta na štirih področjih, ki jih bomo v naslednjih letih naslavljali v Joint Action CARE4DIABETES in JACARDI.

Pomemben del sestanka so bile tudi predstavitve projektov, raziskav in opravljenih študij na področju digitalizacije in telemedicine v okviru sladkorne bolezni. V tem delu strateškega sestanka se je pridružila tudi dr. Alenka Kolar, v. d. generalne direktorice Direktorata za digitalizacijo v zdravstvu, Ministrstvo za zdravje, ki je podrobneje  predstavila področje eZdravja in telemedicine v Sloveniji.

Deli naprej