Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Nacionalna konferenca obvladovanja sladkorne bolezni 2018 – 8. november 2018

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na 9. Nacionalni konferenci obvladovanja sladkorne bolezni 2018 z naslovom Sladkorna bolezen: številke, trendi in razlike med regijami, ki bo potekala v Hotelu Union v Ljubljani, 8. novembra 2018, s pričetkom ob 9. uri.

Osrednja tema letošnje Nacionalne konference obvladovanja sladkorne bolezni je pogled na to kronično bolezen z vidika podatkov, trendov in razlik med regijami. Spregovorili bomo o stanju te bolezni v Sloveniji in predstavili, kje smo v primerjavi z drugimi državami, kakšno je stanje po regijah z vidika preprečevanja in oskrbe sladkornih bolnikov in kako nam to lahko pomaga pri zasnovi ustreznih intervencij. Ker se bližamo novemu mejniku na področju obvladovanja sladkorne bolezni v Sloveniji,  saj se drugo leto zaključuje desetletno izvajanje obstoječega nacionalnega programa, se bomo v okviru konference posvetili tudi izhodiščem in prioritetnim usmeritvam naslednjega desetletnega nacionalnega programa obvladovanja sladkorne bolezni. V sklopu konference bosta predstavljeni tudi novi knjigi, ki bosta pripomogli k obvladovanju te kronične bolezni.

 

Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do srede, 1. novembra 2018. Več  o prijavah na spletni strani NIJZ

Udeležba na konferenci je brezplačna. Postopek za pridobitev kreditnih točk pri Zdravniški zbornici Slovenije in Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije je v teku.

Preliminarni program bo na voljo v kratkem.

Deli naprej