Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

13. Nacionalna konferenca o sladkorni bolezni, 15. november 2022

Vljudno vabljeni na 13. Nacionalno konferenco obvladovanja sladkorne bolezni 2022 z naslovom Dostopnost do znanj in veščin za kakovostno življenje s sladkorno boleznijo.

Konferenca bo v torek, 15. novembra 2022, v Hotelu Slon v Ljubljani, s pričetkom ob 8.00 uri (registracija).

Prilagamo program konference

Na kratko o konferenci:

  • Predstavljeni bodo podatki o sladkorni bolezni v Sloveniji v letu 2021, spregovorili bomo o vzrokih za hospitalizacije oseb s sladkorno boleznijo, o ukrepih za zmanjšanje deleža neodkrite sladkorne bolezni, tudi o zdravstveni pismenosti oseb s sladkorno boleznijo v Sloveniji.
  • Tuji predavatelji nas bodo spodbudili k razmišljanju Kaj v resnici pomeni, če namesto “bolnik s sladkorno boleznijo” uporabljamo izraz “oseba s sladkorno boleznijo”.
  • Po predstavitvah programov, delavnic in edukacijskega materiala na temo: “Kaj pa, če res zbolim…”, “Zvišan krvni sladkor” za osebe z mejno bazalno glikemijo oziroma moteno toleranco za glukozo, “Sladkorna bolezen tipa 2”, in kako “S sladkorno boleznijo skozi življenje”, bomo lahko skupaj razpravljali o predstavljenih vsebinah, pa tudi o nosečnostni sladkorni bolezni.
  • Pred zaključkom konference bodo predstavljeni tudi izsledki na temo neenakosti in ranljivosti v zdravju in bolezni.

Prijave za udeležbo sprejemamo do srede, 9. novembra 2022, oziroma do zapolnitve prostih mest na naslednji povezavi

Udeležba na konferenci je brezplačna.

Postopek za pridobitev točk Zdravniške zbornice Slovenije, Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije ter Lekarniške zbornice Slovenije, poteka.

Deli naprej