Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

10. Nacionalna konferenca obvladovanja sladkorne bolezni 2019, 28. 11. 2019

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na 10. Nacionalni konferenci obvladovanja sladkorne bolezni 2019 z naslovom SLADKORNA BOLEZEN – smo pripravljeni na naslednje desetletje? Nacionalni plan za obvladovanje sladkorne bolezni 2020-2030.

Konferenca bo potekala v Hotelu Union v Ljubljani, v Beli dvorani, v četrtek, 28. novembra 2019, od 9. do 15.30 ure.

 

Poudarek letošnje konference je na predstavitvi Nacionalnega plana za obvladovanje sladkorne bolezni 2020-2030. Spregovorili pa bomo tudi o minulem desetletju in dosežkih oziroma ključnih ciljih, ki so bili na področju obvladovanja sladkorne bolezni doseženi s podporo Nacionalnega programa za obvladovanje sladkorne bolezni 2010-2020, ki je povezoval vse ključne partnerje v zdravstvu in tudi zunaj njega. Večji poudarek je bil tudi na povezovanju s predstavniki bolnikov. V teh letih se je okrepila dostopnost do edukacije predvsem na primarni ravni z nadgradnjo timov družinske medicine z vključevanjem diplomiranih medicinskih sester ter z nadgradnjo centrov za krepitev zdravja z novimi programi za obvladovanje sladkorne bolezni. Delovanje timov družinske medicine se je izboljšalo v koordinaciji oskrbe. To podpira izvajanje celovite oskrbe, ki je usklajena med ravnmi zdravstva tako v okviru izvajanja enotnih in redno obnovljenih kliničnih smernic, na področju edukacije in tudi z vzpostavljanjem mentorske mreže med primarno in sekundarno ter terciarno ravnijo. Navkljub recesiji se je ohranila dobra dostopnost do modernih zdravil in medicinskih pripomočkov. Izboljšala se je razpoložljivost ključnih podatkov in informacij, ki so potrebne za spremljanje obvladovanja sladkorne bolezni.

Vrzeli, ki ob prehodu v leto 2020 na področju obvladovanja sladkorne bolezni še vedno obstajajo, so tudi sistemske narave. Zato bo Ministrstvo za zdravje pripravilo Nacionalni plan za obvladovanje sladkorne bolezni 2020-2030, ki kot strategija razvoja za to obdobje povezuje vse ključne partnerje v zdravstvu in izven njega, ter ga predlagalo v sprejem Vladi Republike Slovenije.

 

Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite najpozneje do 22. novembra 2019.

Več o prijavi na konferenco na spletni strani NIJZ

Program  konference si lahko ogledate TUKAJ.

 

Udeležba na konferenci je brezplačna. Vložili smo tudi vlogo za dodelitev licenčnih točk na Zdravniško zbornico in Zbornico zdravstvene in babiške nege Slovenije.

Veselimo se srečanja z vami!

 

Koordinativna skupina Nacionalnega

programa za obvladovanje sladkorne bolezni

2010‒2020

 

 

Deli naprej